četrtek, 30. april 2009

Dajmo otroka na vrvico!

Lep sončen dan, brezveterje, kavica, kaj si človek še lahko želi? Otroka na vrvici? V Izoli prejšni vikend me je zadeva šokirala. Kakšnih 100m stran je bil znak "pse na vrvico" in ne "otroke na vrvico". Ne razumem, otrok ni kosmat, nima štirih tačk, brez repa, kaj je tukaj nejasnega?
No, naslednji dan v Portorožu je bila zadeva identična, zlati prinašalec se sprehaja poleg svojih lastnikov, otrok (Punčka) pa na vrvici. Upam da v naslednjem kratkem oddihu ne bom videl nagobčnikov poleg vozička za otroke. Da ne bojo vrečke za pasje kakce zamenjale plenic. Vse to "trendovsko" obnašanje vpliva na otrokovo vzgojo. Zato preden zataknete otroku vrvico, pomislite, da ne bojo njegovi otroci hodili po vseh štirih. Starši opozorajam vas... vrvica, ki ste jo kupili v trgovini za male živali je izključno za pasji vrat in ne za otroško telo.
Ob pogledu na ta prizor sem histerično iskal svoj fotoaparat, vendar je bil tek dojenčka(sicer po dveh okončinah) in lastnika prehiter.
Razumem da je otroka včasih težko nadzirat. Je iz meseca v mesec težji, ampak to ni razlog da mu omejite prostor z vrvico.

p.s. Za vse tiste, ki mogoče niso razumeli napisa "Pse na vrvico" je tukaj še slika, ki nazorno to prikazuje.

petek, 24. april 2009

Varstvo otrok - Forum

Danes bom kratek. Zakaj? Ker imam polno dela :) in enostavno bo treba zadeve malo porazdeliti.
Ja odhajam na 4 dnevni dopust (Zaslužen) no vsaj upam da je tako. Predstavil bi vam rad nov forum, Varstvo.com. Namen tega foruma je predvsem informacijski. Kdo, kje, kdaj nudi varstvo otroka? Ali le tega potrebuje. Po pregledu na spletnih brskalnikih nisem našel foruma, ki bi bil namenjen izključno tej temi. Danes je varstvo otroka velik problem. Natrpani vrtci, 12 delovni urniki. Enostavno ne gre brez varuške. Forum je na osnovi Phpbb3 s prijazno temo na pogled kitty.
Torej, če poznate koga, ki išče varstvo za svojega malčka, je www.varstvo.com pravi naslov.

Design je samo začasen, zato da bom videl odziv, ki me trenutno preseneča. Glede na to da Google bot še ni imel časa obiskati forum.

Želim vam lepe praznike,

Putka

ponedeljek, 20. april 2009

Putka vas poziva, pomagajmo Danijelu Spasojeviću!

Bloger Iztok Gartner, je prosil za pomoč nas blogerje da širimo besedo naprej in pomagamo Danijelu Spasojeviću. Pred kratkim so organizirali dobrodelni koncert, vendar le ta ni zadostil potrebam za nakup novega vozila.

Kdo želi, lahko Danijelu na njegov tekoči račun: SI56 0638 4686 5420 226 (Banka Celje) nakaže dobrodelni prispevek in tako pomaga pri izpolnitvi njegove želje po nakupu vozila.

Druga opcija je nakazilo enega evra za uporabnike SiMobila, ki bodo s pošiljanjem sms sporočila: PREVOZ na številko 1919, prav tako naredili dobro delo.

Bloger vas prosi da to objavo zapišete tudi na svojih blogih, in mu to sporočite.

Iztok Gartner se v Danijelovem imenu že v naprej globoko zahvaljuje.

povezava do vira.


p.s. Pokažite svoje dobro srce, in pomagajte človeku, ki resnično potrebuje pomoč.


sobota, 18. april 2009

Je bila nekaterim brezposelnost položena že v stajci?

Rad bi napisal nekaj o problematiki številka 1. v recesiji. Je recesija tista ki povzroča vso to brezposelnost?. No delno že mogoče, ste pomislili koliko obrtnikov je dobilo odpoved v času odpuščanja?
Začne se v trebuhu vaše matere, 9 mesecev počivate brezskrbno v maternici, brez položnic, vsakodnevnih obveznosti, domačih nalog, kup paprijev na delovnih mizah. Ko pride čas poroda, se vam zadeva obrne na glavo. Vsi vas crklajo, vse vam prinesejo v usta, malo zajokate pa je že vse tu.
V vrtcu že začnete trgovati z lego kockami in plišom in kot bi mignil pride OŠ.
V osnovni šoli začnete pridobivati osnovno znanje, primarni steber vašega nadaljnega izobraževanja.
Potem se pa zadeva zatakne. Kaj si sploh želim početi v svojem življenju? Ah pečar ne bom, vsa kolena me bojo bolela pri 40 letih. Tesar? Da bom imel roke kot veje na drevesih?. Dimnikar zakaj bi bil pa celo življenje črn, ko pa lahko sedim v pisarni, namazan s kremicami proti alergiji.
Kamnosek, da bom celo življenje nosil rumeno čelado in se oziral kdaj mi bo kamen padel na glavo?
Električar da bom non-stop pod dozo?
Mami in oči mi pravita naj grem kar na ekonomijo pa bom že videl kako in kaj. Gimnazijo, da bom imel veliko odprtih poti za naprej?
Jah, ni čudno da čakam že 2 meseca na vodovodarja, in 1 mesec za nova okna?
Danes veliko mladih sploh ne ve kaj bi radi počeli v življenju, in danes lahko občutimo pomankanje kadra v bankah?
Delo z rokami je mogoče res da nekoliko težje in je potrebno biti marljiv, ampak vedno je in bo bolj cenjeno!
Ena od posledic je sigurno napačno usmerjanje otrok pri izbiri poklica. "Želim biti dimnikar oči" "Ah, to je preveč umazan poklic sine".
Torej, če ste že starš, ali pa še boste, pustite otroku da uresniči svoje sanje, in ne zatirajte njegovih želja.
Mogoče boste tudi vi pripomogli k zmanjšanju brezposelnosti v prihodnosti.

torek, 14. april 2009

Slovenska smetana in sadne kupe

No pa smo spet pri tračih, uspelo jim je! Upam da mi Sanja Grohar ni kaj zamerila, ker sem mnenja da ima Nina Osenar lepši smrček. Pravzaprav sploh ni važno kakšen smrček je važno da ima dve luknjici in da ni kosmat.
Pohvalil bi Murkota, ki mi je postregel "nepozabno" kavico v centru Maribora. Kje pa je kaj naša Alya, ki po novem dela brezplačne koncerte. Zanimivo, v Sloveniji zadeva poteka zadeva sledeče.
Vneto gledaš Mariota ob nedeljah, pošiljaš sms-e, in upaš da boš sprejet na "avdicijo". Ko te izberejo kar naenkrat dobi naš dragi Mario material ob nedeljah zvečer, da niso samo njegovi "pomembni" gostje v ospredju. Če imaš veliko sreče, primakneš plavo kuverto voditelju v žep :) in ja izbran si!. Od vsega navdušenja začneš jokat, pa čeprav si že vse vedel(za publiko). Potem naslednji dan prideš k sebi, te pokličejo da narediš demo ali dva. in PUHHH. Ni te več. :)
Lahko pa izberete tudi drugačno metodo. Naredite operacijo ali dve, se slečete do nazga(ne pred mamo), in pozvonite pred PlayBoyevo administracijo, in srčno upate da vaše mere ugajajo tajnici ali tajniku v pisarni.
Ena od možnosti je da se ponovno reinkarnirate in upate da se boste rodili v POP-tv hiši. Ker v nasprotnem primeru vas čaka delavsko življenje.
Zanimivo je to da ko Groharca naredi operacijo je BUM, ko pa Siddharta naredi koncert v Sloveniji, se pa vsi debelo pogledajo, so to tisti s kitarami?
Danes ni več pomembno če imaš neko znanje ali talent, važno je da si lep in da se znaš slikati ob pravem času. Seveda ostati moras v upanju da je čim več žena nosečih, ker v nasprotnem primeru PlayBoy ni zadosti, in je potrebno iti v ekstreme.
No dobro, nism notr padu sigurno sta pa padla Zrnec in njegov so-voditelj. Ni čudno? Nista lepa, postavna (no ja), pa dobesedno dominirata ob nedeljah zvečer. Kot črni ovci.
Na žalost avdicij in podobnega ni dovolj, da bi lahko uspeli to je razumljivo, ni pa razumljivo kako lahko nekdo s tako piskajočim glasom vodi oddajo (tvv tubaaa) 0pa kakšna tuba o čem pa govorim?

p.s. Torej v soboto 19.15 na kanalu A, je oddaja s težko tematiko in materialom(frendi in flirt)haha. Priporočam ogled.

četrtek, 9. april 2009

#2 Nagradna igra za USB Ključ !

Ok, Putka je spet radodarna, poleg sebe ima nov zapakiran usb ključek(4GB), ki lahko mariskomu olajša delo pri prenosu podatkov. Torej, zelo preposta zadeva kaj morate storiti. Prvih 5 ki boste napisali komentar, boste sodelovali v žrebanju. Torej.. kaj še čakate, še vedno ni nobenega komentarja? V primeru da bo komentar (anonimen) pripišite svoj e-mail. Če ne želite da je javno objavljen mi pošljite na putkin.dnevnik@gmail.com. Komentar naj vsebuje besedno zvezo "Putka je zakon" :). Gremo, čakam prvih 5 komentarjev, ne pozabite pripisati svojega e-maila in imena. Da vas lahko obvestim kdo prejme USB-ključ. Nagrajenec bo javno obljavljen. Torej GREMO!
(dostava po pošti)

p.s. 4 sekunde vašega dela je lahko plačano 10 eur.
Dobili smo nagrajenca oziroma nagrajenko. Sistem žrebanja je bil dobri staromodni Am-bam 5 podgan, štiri miši... bla bla.. od zgoraj navzdol :). Čestitam nagrajenki! Sandra pošlji svoje osebne podatke na putkin.dnevnik@gmail.si.

ponedeljek, 6. april 2009

Gospod, lahko ustavite avto prosim?

Ja, v petek se pravi 3.4.2009 sem odšel v Ptuj. Zadnji sončni žarki so sijali na armaturo, kamionov več kot pa črt na avtocesti, ampak ok. Zmračilo se je.. Putka se še vedno vozi... ura je odbila 8, Putka se še vedno vozi. Peljem se mimo Trojan nič nenavadnega. Ko se približujem prvemu izvozu za Celje, se mi približa nek nizek športni avto. Meni nič njemu nič. In glej ga glej, ne da bi samo vozil non stop za mano, začne mi prižigati dolge luči. Sprašujem se čemu, sem na voznem pasu in ne na prehitevalnem, kar imajo nekateri navado, v čem je problem. Za mano je vozil 20 min od tega mi je 15 min oviral vožnjo. V ustih mi je zmanjkalo sline, da bi odprl oken, in še jaz njemu malenkost otežil vožnjo (kar ni v navadi Putke) ampak prosim vas, glava me je začela bolet od teh dolgih luči.
Na kar se Putka odloči da bo za trenutek odnehala z vožnjo in zavije na bencinsko črpalko. Vklopim smernik, on za mano. Sem si mislil zdaj pa bolje da ga poznam, ker drugače jih bo slišal. Iz avtomobila skoči starejši možakar "cca. 60 let". In reče "Gospod, zadnja lučka za osvetlitel registerske tablice vam ne gori pazite, ker lahko plačate kazen". Moj odgovor je bil "gospod, prosim vas, ne počnite tega komu drugemu, ker jih ne boste lepo odnesli". Ja torej danes je lahko policaj vsak, ki ima 20min preveč časa. Na žalost nisem imel nobene naprave, da bi posnel vse skupaj, ker mislim da bi bili serverji na YouTubu preveč obremenjeni zaradi samega obiska. Komedije.


p.s. Če opazite da nekomu ne deluje 1 lučka za osvetlitev registrske tablice, enostavno peljite mimo.

četrtek, 2. april 2009

Bi radi podarili nekaj, kar nekdo resnično potrebuje?

"Najsrečnejši so tisti, ki srečo razdajajo", je napisano za vse tiste, ki obiščejo portal podarimo.si.
Sam občasno pregledam portal www.podarimo.si , ki sta ga Miha Jereb in Anže Šuštar kot projekt realizirala za zaključno nalogo. Spletna stran ima danes na tisoče dnevnih uporabnikov. Na strani vam ljudje podarijo od hlevskega gnoja, pa do brezhibno delujočega avtomobila. Veliko ljudi si je s tem portalom delno obnovilo svoje bivalne prostore, otroka razveselili z novimi igračami (pa čeprav so rabljene).
Ne zavedamo se, koliko lahko to nekomu pomeni, ker danes si vse mlade družine ne morejo na novo opremiti svojih "brlogov". Ljudje pod rubriko "Potrebujem" dobesedno "hlastajo" po toplih oblekah. Torej preglejte svoje predale in omare, ker nekomu lahko naredite lepši in toplejši dan.
Je v vaših kleteh mogoče odlično ohranjena garderobna omara, pa se v njej nabira cela gora delavnega orodja? Je neregistriran avto pred vašo hišo že lep čas pa ne veste kaj z njim? Mogoče bo točno ta vaš avto nekomu omogočil prevoz do službe, da ne bo kot potepuški kuža vsak dan pešačil v službo po dežju. Portal se redno osvežuje, zato so nekatere stvari zgrabljene kot vroče žemljice. Vzemite v dar nekaj, kar resnično potrebujete, da ne bo še en kupček več na vašem podstrešju.
Miha in Anže, želim vama še veliko uspešnih projektov.